Gece gören ve ışıklar tarafından binalara cezbedilen bu böcek türü kağıtlara ve özellikle yiyecek ve ter kokusu sinmiş naylon, ipek ve yünlü kumaşlara zarar verir.


Hastalık taşıma ihtimalleri yanında, tahtakuruları ısırmaları ihtimalleri ile de insanları rahatsız ederler.


Ani iklim değişikliklerinde ve sonbaharda binalara giren kırkayaklar, salgıları ile insanlarda dermatitlere neden olabilir.


Ev ve işyeri gibi kapalı mekanlarda yaşarlar. Yumurtalarını serin ve nemli bölgelere bırakırlar. Dişi bir kara sinek yaşamı boyunca 500 yumurta yumurtlar. Yumurtalar 10-24 saat içerisinde çatlar ve yavru dışarı çıkar. Kara sinekler doğdukları alanın yaklaşık 30 km çapındaki çevrelerinden yaşamını sürdürürler. Ancak genellikle 3-4 km lik alanı kullanırlar. Beslenme çeşitliliğine sahip olmaları ile birlikte şeker içeren sıvılar ve bozulmuş gıdaları tercih ederler.


Isırmalarının dışında varlıkları ile de rahatsız edici olan kulağakaçanlar, çok fazla sayıya ulaştıklarında ve ani iklim değişikliklerinde binaya girerler.


Genellikle kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarda bulunur. Sıcak aylarda insanlardan da beslenmeyi tercih eder. Sadece kan ile beslenir. 14-90 gün arasında ergin hale gelirler. Dişileri günde 25 yumurta bırakabilir ve yaşamları boyunca 800 yumurta bırakabilirler. Ergin bir pire hiç beslenmeksizin 1-2 ay hayatta kalabilir. Yaklaşık 12 cm dikey 25 cm yatay sıçrayabilirler. Kan ile bulaşan pek çok hastalığı taşıyabilirler.


Ev ve işyerleri gibi mekanlarda, duvar çatlakları yada tahta aralıklarında yuva kurarlar. Gece veya gündüz hareket halinde olabilirler. Genellikle tatlı yiyecekleri tercih ederler. Her dişi yuvaya günde 1 yumurta bırakır. Gençlerin olgunluğa erişme süresi 24 gündür. İşçi ve kraliçeler birkaç yıl yaşayabilirler. Çok geniş koloniler oluşturabilirler.


4 çift bacakları vardır. Tek bir vücut kısmı olan ve başları ile antenleri bulunmayan canlılardır. Isırması sonucunda deri yaraları, bakteriyel enfeksiyonlara ve miyazlara, kilo kaybı, ciddi vakalarda ölümlere neden olabilir.


Çok fazla üredikleri ve gelişimlerini uygun sıcaklık nem ve yiyecek mevcudiyetinde 45 gün gibi kısa bir sürede tamamladıklarından binalarda en yaygın olarak bulunan hamamböceği türüdür. 1,5 cm boyunda, sarımsı kahverengidir. Sıcak ve nemli yerlerde özellikle yarık ve çatlaklarda yaşamayı sever. Işığı sevmediği için gece gib ışık olmayan zamanlarda yiyecek ve su aramak için ortalığa çıkar. Erkek 90-140 dişi 140-280 gün yaşar.


1.6 mm lik bir delikten dahi geçebilen türleri bulunan akrepler, hassas kişiler için öldürücü olabilecek zehire sahiptirler.


Karafatma olarakda adlandırılır. 2,5 cm boyunda, koyu kahverengi-siyah tonlarında olabilen, erkekleri kanatlı, dişileri kanatsız olanbu hamamböceği, bodrum katları, kanalizasyon sistemleri gibi nemli ve serin yerlerde yaşamayı sever.


1.6 mm lik bir delikten dahi geçebilen türleri bulunan akrepler, hassas kişiler için öldürücü olabilecek zehire sahiptirler.


Gemi faresi olarakda bilinir. 16-20 cm boyuda, 150-250 gr ağırlığındadır. Gri-siyah arasında değişenrenklerde olabilmektedir. İnce gövdesi büyük kulak ve gözleri, sivri burnu ve vücudundan uzun kuyruğu vardır. Tırnaklamayı sever. Binalarda çatı, kiriş boru gibi yüksek yerlerde bulunur. Sebze ve meyve yer. Yılda 4-7 kere doğurur. Her doğumda 4-8 yavru dünyaya getirir. Yavrular 2-3 ayda cinsel olgunluğa erişip üremeye başlarlar.


Lağım sıçanı olarakda isimlendirilen bu kemirgen, kanalizasyon sistemlerinde ve toprakta açtığı oyular içinde yaşar. Et ve tahıl ürünlerini çok sever, ikisi bir arada olunca eti tercih eder. 18-25 cm boyunda, 300-600 gr ağırlığında olabilen bu türün küçük kulak ve gözleri, küt bir burun ve iri bir vücudu vardır.


Çok hızlı ürediklerinden 0.5 cm. genişliğindeki çok küçük yerlerden geçebildiklerinden, binalarda en sık rastlanan kemirgen türüdür. 6,9 cm boyunda, 12-30 gr ağırlığında, gri renklidir. Büyük kulak ve küçük gözleri vardır. Tahılı severler, Duvar gibi düz yerlere rahatlıkla tırmanabilirler. 1-1.5 aylıkken doğurmaya başlarlar. yılda8 kere ve her seferinde 4-7 yavru doğururlar.

Belgeler

Biyosidal Ürün Uygulama Belgesi

Görüntüle

Özlem Şensoy Mes'ul Müdür Belgesi

Görüntüle

Depo Ruhsatı

Görüntüle

Özlem Şensoy Mes'ul Mudur Sertifikası

Görüntüle

Gelişim Haşere Kontrol Hizmetleri

Gelişim ilaçlama ve haşere kontrol hizmeteri olarak, ilaçlama yaptığımız alanlar...

ilaçlama yaptığımız alanlar

Gelişim İlaçlama ve Haşere Kontrol Hizmeti

haşereler

Haşere mücadelesinin önemini, tarih boyunca sıtma, veba gibi haşerelerin taşıdıkları hastalıklardan dolayı, hayatını kaybeden milyonlarca insan ve kaybolan medeniyetler yeterince açıklamaktadır.

Uzmanları dışında akreplerin türlerini tespit etmek ve zehirli zehirsiz diye nitelendirmek kolay olmadığı için akrep sokmalarında ihmal etmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da akrep sokmaları her zaman hayati öneme sahip olup vakit geçirilmeden kesinlikle bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Alt ve üst çenelerinde ikişer tane sürekli büyüme eğiliminde olan kesici dişler bulunur. Köpekdişleri yoktur. Gözler başın her iki yanında toplandığından hem önlerini hem arkalarını aynı derecede görebilirler. Çok iyi koşar, tırmanır, sıçrar ve yüzerler. Yılda birkaç kere ve her batında 1-18 yavru doğurabilirler.

Yerel yönetimlerin üzerinde durdukları; uçan ve yürüyen haşereler, sıklıkla karşılaşılan fare türleri ile mücadelededirler söz konusu bu vektörlerle mücadele de, Türkiye'de kullanılan çeşitli mücadele yöntemleri mevcuttur, Oysa, bu vektörler ile mücadele, halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren son derece ciddi bir iştir. Halk sağlığının korunması kapsamında mücadele edilen zararlılardan hamam böceği, sinek, bit, pire, tahtakurusu, örümcek, kırkayak, akrep, karınca, yılan gibi insanlarla ortak yaşam alanı paylaşan canlılardır.

Acil haşere ilaçlama servisi "GELİŞİM İLAÇLAMA" Garantili Hizmet

Akıncılar Mah.Posta Cad. Dalgıç Sok. No: 5/A Güngören İstanbul
Tel: 0212 504 93 39   GSM : 0536 718 71 85
E-Mail :info@gelisimilaclama.com

Böcek İlaçlama

  • Unutmayalım; doğru ilaç, doğru uygulama ve hizmetteki süreklilik, haşere mücadelesinin temelleridir. Gelişim Haşere Kontrol olarak biz, doğru ilaç ve doğru uygulama işini akademik danışmanlarımız tarafından eğitilmiş uzman ekibimizle birlikte çok iyi yaptığımıza inanıyoruz.

Böceklerin Oluşum Takvimi

Böceklerin Oluşum Takvimi

Harita